Beleggingshypotheek versus unit-linked-hypotheek
Bij beide hypotheken lost u de schuld op de einddatum af met de opbrengst van beleggingen. Deze kan hoger of lager zijn dan de hypotheekschuld. Een verschil is dat u bij de unit-linked-hypotheek niet aflost via een beleggingsrekening maar via een beleggingsverzekering. En zoals bekend brengt een verzekering altijd zijn eigen kosten met zich mee. 

Binnen deze vergelijking kan een beleggingshypotheek interessanter uit komen wanneer de belasting over uw beleggingen (vermogensrendementsheffing in box 3) lager uitvalt dan de verzekeringskosten van een unit-linked-hypotheek. Dit is eerder het geval als u samen met uw partner nog gebruik kunt maken van een groot deel van uw gezamenlijke vrijstelling voor de rendementsheffing van € 40.000 én wanneer u een lage hypotheek nodig heeft. Heeft u de vrijstelling in box 3 al gebruikt en leent u een hoog hypotheekbedrag, dan komt de unit-linked-hypotheek doorgaans goedkoper uit de bus.

Conclusie
Bij de huidige rentestand en rendementsverwachting zullen de maandlasten van de beleggershypotheek lager liggen dan die van de spaarhypotheek. Ook de unit-linked-hypotheek zal goedkoper uit kunnen komen. Maar zoals gezegd, uw hypotheek bestaat naast maandlasten ook uit een vorm van gewenste zekerheid. En zo staan steeds weer tegenover elkaar de behoefte aan lage maandlasten en de behoefte aan zekerheid op lange termijn. 

Een verkennend gesprek kunt u aanvragen via de contactknop, of uiteraard telefonisch.