Het Keurmerk Hypotheek Bemiddeling

Het Keurmerk Hypotheek Bemiddeling heeft u veel te bieden wanneer u op zoek bent naar een passende hypotheek. Hieronder worden de belangrijkste voordelen toegelicht.

Deskundige hypotheekadviseurs
Bij een vestiging met een Keurmerk, bent u ervan verzekerd dat er ťťn (of meer) erkende hypotheekadviseur(s) werkzaam is (zijn). U krijgt dus een advies gebaseerd op deskundigheid en ervaring. Bovendien is de adviseur verplicht permanent educatie te volgen, zodat deze op de hoogte blijft van alle nieuwe ontwikkelingen. Zo brengt en houdt het Keurmerk Hypotheek Bemiddeling de kennis en vaardigheden van hypotheekadviseurs op een hoger niveau.

Duidelijke en volledige voorlichting
Het is niet eenvoudig om tot de keuze te komen welke hypotheek het best bij u past. In de gesprekken die u met de adviseur heeft, komen de voor u relevante zaken allemaal aan de orde. Bovendien krijgt u de belangrijkste informatie op schrift mee, zodat u dit thuis op uw gemak nog eens na kunt lezen.

Maatwerk door keuze
De hypotheekbemiddelaar met een Keurmerk kan bemiddelen voor minimaal 15 verschillende geldverstrekkers. Daarmee is er keuze uit een grote diversiteit aan hypotheekvormen en -varianten en kan altijd de hypotheek geadviseerd worden die bij u past.

Bescherming tegen te hoge hypotheeklasten
Om te voorkomen dat u ongewild een te hoge lening afsluit, voert de adviseur op basis van uw inkomen een toets uit. Door middel van deze toets krijgt u een idee van wat gemiddeld genomen een veilig bedrag is om te lenen, zodat uw maandlasten niet te hoog worden. De toets die wordt gehanteerd is gebaseerd op de normen van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De maximale hypotheekberekening op onze website is gebaseerd op deze normen. U kunt er echter voor kiezen een hogere hypotheek af te sluiten dan de toets aangeeft, mits dat geaccepteerd wordt door de geldverstrekker.

Verantwoord oversluiten
Wanneer u wijzigingen wilt aanbrengen in uw hypotheekakte of de algemene voorwaarden van uw hypotheek, wordt gesproken van oversluiten. Omdat met het oversluiten van hypotheken vaak aanzienlijke extra kosten zijn gemoeid (zoals boeterente), wordt aan de hand van een vaststaande procedure voorgerekend of oversluiten voor u daadwerkelijk aantrekkelijk is.

Geen omkijken naar administratieve afhandeling
De bemiddelaar begeleidt u vanaf de eerste oriŽntatie op een hypotheek tot het tekenen van de hypothecaire akte bij de notaris. Dit houdt in dat de bemiddelaar alle administratieve zaken die hij kan verzorgen tijdig regelt en toezicht houdt op de voortgang van de behandeling van uw hypotheekaanvraag. Zo bent u verzekerd van een vlekkeloze afhandeling van uw hypotheek.

Service
Nadat de hypotheek is afgesloten, heeft u gedurende de gehele looptijd recht op service van uw hypotheekbemiddelaar. Wat deze service inhoudt, staat omschreven op het garantiecertificaat dat u van uw bemiddelaar ontvangt wanneer de hypotheek wordt gesloten. Voor deze service hoeft u geen extra kosten te betalen.

Bescherming van privacy Bij de oriŽntatie op of bij het afsluiten van een hypotheek geeft u veel persoonlijke informatie aan de bemiddelaar. Bemiddelaars die een Keurmerk hebben, moeten voldoen aan de eisen die gesteld worden in de Wet Persoonsregistraties. Hierdoor heeft u de zekerheid dat de bemiddelaar zorgvuldig omgaat met uw persoonlijke gegevens en dat uw privacy is gewaarborgd.