Wat bepaalt de keuze?
Vaak wordt gezegd dat een auto, zodra die ouder is dan drie jaren, niet meer all-risks verzekerd hoeft te worden. Het wordt wel vaak gezegd, maar is helaas erg onlogisch. Veel auto’s van drie jaar of ouder hebben immers nog steeds een hoge waarde. Maar wanneer dan wel all-risks of WA-extra?

De 10% regel
Om nu te bepalen of u uw auto nog steeds all-risks verzekerd wilt laten, of toch maar terug naar WA-extra, bestaat deze regel. Of u die regel toepast, bepaalt u natuurlijk helemaal zelf. Maar de gedachte erachter is dat er een redelijke verhouding moet blijven bestaan tussen de waarde van de auto en de premie die u betaalt.

Het uitgangspunt is dan de wettelijk verplichte WA-dekking. Vervolgens gaan we na wat de dagwaarde van uw auto is. Is die dagwaarde nog aanzienlijk, dan mag u maximaal 10% van die waarde besteden aan een uitgebreide dekking. Heeft uw auto bijvoorbeeld nog een waarde van € 2.000, dan mag u maximaal € 200 (10%) extra premie besteden (bijvoorbeeld WA-extra).

Voorwaarden

  • Hoe hard valt uw korting terug na een schade?
  • Hoe is de afschrijving bij total loss?
  • Welke eigen risico’s gelden er?
  • Verliest u ook korting na diefstal?
  • Of na ruitbreuk?
  • Mag u zelf uw reparatiebedrijf kiezen?
  • Mag de garage uw reparatie uitvoeren met tweedehands onderdelen?

De vergelijking
Er zijn in Nederland zo’n 60 autoverzekeraars. Ieder met zijn eigen premies en voorwaarden. Zo zijn er verzekeraars die extra kortingen geven aan vrouwelijke bestuurders, ambtenaren of militairen. Om nu te voorkomen dat u en wij telkens weer de premies moeten opvragen van al die 60 autoverzekeraars, beschikken wij over  software waarbinnen alle mogelijkheden zijn ondergebracht. U kunt een offerteaanvraag op de laatste pagina invullen.