Algemene uitleg
Nederland is een caravanland bij uitstek. Tal van gezinnen zijn dan ook trotse bezitter van dit "tweede huis op wielen". Een bezit dat nogal in waarde van verschillen. En dat betekent dat een correcte verzekering aangepast dient te zijn aan die waarde.

Verzekerde waarde
Van groot belang is die waarde nauwkeurig vast te stellen, zodat de verzekeraar de premie over de juiste waarde berekent. In beginsel gaan alle verzekeraars uit van de "huidige nieuwwaarde". Waar dan de waarde van de luifel, de voortent en aanbouw bijgeteld dient te worden. Wie dus zijn caravan "duurder" maakt, doet er verstandig aan dit op de polis aan te laten tekenen.

Inboedel
Wie "huishoudelijke" inboedel meeneemt op vakantie, kan dit (buiten de reisverzekering om, want die kent zijn beperkingen) meeverzekeren op basis van de nieuwwaarde. Uiteraard is dit uitsluitend meeverzekerd wanneer dit op de polis is aangetekend.

Beperkingen
Belangrijk punt is dat de caravan feitelijk altijd voor "recreatie" gebruikt dient te worden. Uw eigen recreatie dus. Verhuur is dan ook vaak een uitgesloten onderdeel. Net als permanente bewoning. Tenzij dit uiteraard uitdrukkelijk is meeverzekerd. Tweede punt: vrijwel altijd is schade als gevolg van bevriezing en hoge waterstand eveneens uitgesloten.

Afhankelijk van de leeftijd van de caravan kunt u kiezen voor een standaard of voor een uitgebreide dekking.